Hi-Tech a rendelőben

Digitális panoráma röntgen

A legújabb Schick (US) digitális panoráma röntgenkészülékkel bővült a 2009-ben a műszerparkunk. A digitális röntgenek a hagyományos készülékek sugárterhelésének alig 10%-át bocsátják ki, vegyszer és film használata nélkül a felvétel azonnal megjelenik a számítógép monitorján, így a pácienst és  a környezetet is kímélik.

Implantációs sebészeti készülék Rendelőnk kiemelt specialitása a fogbeültetés, az implantáció. Ebben egy száloptikás, számítógép vezérelt KaVo Intrasurg implantációs sebészi készülék áll a segítségünkre, biztosítva a sterilitást és a maximálisan atraumatikus műtéti technikát, melynek eredményeként a sikeres implantációink aránya megközelíti a 97%-ot.
Sebészeti lágylézer A lágylézer terápia fájdalom- és gyulladáscsökkentő szerepe kiemelkedő a szájsebészeti gyakorlatban. Műtétek, fogeltávolítások utókezelésében, krónikus gyulladások fájdalmak kezelésében alkalmazható sikerrel.
Rendelői fogfehérítő készülék

A csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható készülék a nagy energiájú UV fény és a magas koncentrációjú fehérítő molekulák eredményeként 60 perc alatt kifehéríti a fogakat. A speciális fénytörő prizma segítségével valamennyi fog egyszerre fehéríthető. A fogfehérítésnek ismert mellékhatása nincs.

Polimerizációs plazmalámpa Fogászati tömő- és ragasztó anyagok, gyógyszerek aktiválásához használható plazmalámpánk az egyik legmodernebb típus, több beépített programmal, önellenőrző funkcióval.
Digitális gyökércsatorna bemérő és tágító műszer A ma elfogadott korszerű ún. laterál kondenzációs technológia pontos kivitelezéséhez kifejlesztett kombinált készülék, mellyel a gyökércsatorna gépi tágítását végezzük, miközben a készülék pontosan méri a gyökércsatorna hosszát, jelzi a műszerünk gyökércsúcshoz viszonyított helyzetét.
Integrált SMS modem Nyilvántartó szoftverünkbe integrált SMS modem a kezelést megelőző napon automatikus tájékoztató üzenetet küld pácienseinknek a kezelés pontos időpontjáról.
Elektrosebészeti készülék Elektrosebészetben használt készülékünkkel kisebb íny és lágyrész műtéteket végezhetünk vérzés nélkül, biztosítva az azonnali tömés vagy lenyomat vétel lehetőségét.
Intraorális röntgen készülék PHILIPS fogászati “kis röntgen” hagyományos filmes technológiával, melyet a panoráma röntgen diagnózisának pontosítására, kisebb elváltozások azonosítására alkalmazunk.
Autokláv sterilizátor sterilizátor
Nikon digitális makrofotó szett Rendelőnk kiemelt szakterülete az intraorális fotó- és videótechnika. dr. Matyasi Gábor előadásokat, workshopokat tart kongresszusokon orvos kollégáinak a digitális intraorális fotográfia témaköreiből.
Intraorális mikrokamera

Vezeték nélküli rádiófrekvenciás technológiára támaszkodó mikrokamera, mellyel negyvenszeres nagyítással készíthetünk mozgó- és  állóképeket a szájüregen belül. A diagnosztizálás mellett elsősorban pácienseink tájékoztatására használjuk.