Fogászati kezelés előtti fontos tudnivalók

Hírek

Bár a fogászati kezelések manapság mindennapos tevékenységnek számítanak, még a gyakorlott személlyel is előfordul, hogy felkészületlenül megy fogorvosához. Emiatt szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy mik azok a teendők, melyeket érdemes végigvenni mielőtt belép a fogászatra.

1. Mosson fogat
Bár a fogmosás napi rutinnak számít, de kivételes esetekben nem árt a rutinon kívül is megismételni (pl.: randi előtt). Ilyen kivételnek számít az is, ha fogorvoshoz megyünk. Egyrészt az ételmaradékok eltávolításával könnyebben látja az orvos magát a fogat és fogínyt, másrészt mivel elég közel hajol az orvos, érdemes megtisztelnünk azzal, hogy a leheletünket is felfrissítjük. Rendelőnkben találhatóak egyszer használatos fogkefék, ezért akár munkából is útba ejtheti.

e00e1c51e9f3b3adb645e1b5927aa187c504e195

2. Étkezzen mielőtt elindul
A legtöbb kezelés érzéstelenítéssel történik, mely akár 2-3 órán át is tarthat, és a zsibbadás ideje alatt tilos az étkezés (a félrenyelés veszélye miatt). Ha éhgyomorral megy fogorvos, bizony komoly gyomorkorgásra számíthat mire az érzéstelenítő hatása elmúlik.

3. Igyon bő folyadékot
Nyári hőségben amúgy is ajánlott a magasabb folyadékbevitel. Itt szintén az érzéstelenítés az egyik fő ok, amiért ajánlott előtte a bő folyadékbevitel.

4. Gyógyszerallergia vagy rendszeresen beszedendő gyógyszerek listáját hozza magával
Nagyon fontos, hogy amennyiben nem tudja fejből a gyógyszerek nevét, melyeket szednie kell, vagy amelyekre allergiás, úgy írja fel őket előre! Amúgy sem árt ha ez a lista a későbbiekben a tárcájában pihen.

163939

5. TAJ kártya
Bár mi magánrendelő vagyunk, de szükség esetén receptet is kiállítunk. Ezt azonban akkor tudjuk megtenni, ha Önnél van a TAJ kártyája vagy a TAJ száma, ezért kérjük ne felejtse el hozni! Ezen felül egészségügyi intézményekben kötelező rögzíteni a páciensek egészségügyi adatait…

6. Röntgenfelvétel
Főként az első alkalommal fontos, hogy ha van otthon 1 évnél NEM régebbi röntgen felvétele, hozza el. Szívesen csinálunk akár helyben is egyet, de ha van otthon használható, akkor nem tesszük ki még egyszer a röntgenezés folyamatának. Ha nincs, akkor sincs gond, mivel rendelőnkben helyben tudunk panorámaröntgen felvételt készíteni.

Leskó Nikolett 2016 07 05

7. Árak ellenőrzése
Nem árt már az időpont egyeztetésekor rákérdezni, hogy milyen költségekkel kell számolni, vagy az adott rendelő honlapján megnézni. Árlistánk a Árlistánk linkre kattintva tekinthető meg, de szívesen adunk tájékoztatást a +36-30-723-2933-as telefonszámon. Vannak olyan kezelések, melyek vizsgálat nélkül nem konkretizálhatóak, mint például a gyökérkezelés, vagy fogpótlás. Ezen árak típustól és fogtól függően tól-ig árkategóriában mozognak, így konkrét árajánlat elkészítéséhez szükséges a személyes vizsgálat. Rendelőnkben a konzultáció 3.000 Ft, melyet az első kezelés árából levonunk.

8. Nagyobb összegű várható kifizetés esetén ellenőrizze bankkártya limitét
Az implantáció, és a több fogas fogpótlás esetén többször is előfordulhat, hogy nagyobb összeget kell kifizetni. Természetes, hogy az ember nem tart magánál több százezer forintot készpénzben, ezért is előnyös, hogy rendelőnkben bankkártyával is lehet fizetni. Ami fontos, hogy ellenőrizze a bankkártya limitét arra az esetre ha 100.000 Ft fölötti összeget kellene fizetnie (pl.: implantátum) A recepciót hívhatja bátran akár az anyagi kérdésekkel kapcsolatban is, szívesen segítünk 🙂

bankkartya

9. Sürgős ellátás esetén is előbb telefonáljon
Sajnos bárkinél előfordulhat, hogy váratlanul elkezd fájni a foga, vagy sürgős kezelésre van szüksége. Szívesen segítünk mindenkinek, azonban ezt akkor tudjuk megtenni, ha tudjuk előre hogy jön hozzánk, és ismerjük a panaszait. Kérjük, hogy bejelentkezés nélkül ne jöjjön be a rendelőbe, mert ha éppen műtét vagy hosszabb kezelés zajlik, akár 1,5-2 órát is várnia kell, mire sorra kerül. A nyári, illetve az ünnepi időszakban előfordulhat az is, hogy egy adott napszakban nincs bent orvos, a szabadságolások miatt, így lehet hogy csak órákkal később tudjuk fogadni. Hívjon minket a +36-30-723-2933-as számon (Hétköznap 8:00-20:00 óra között), jelezze felénk ha fájdalma van, vagy sürgős kezelésre szorul, és segítünk időpontot találni!

10. Hagyjon több időt az utazásra, illetve előkészületre (pl.: fogmosás)
Nagyvárosban gyakran előfordul, hogy fennakadás van mind a közúti-, mind a tömegközlekedésben, emiatt könnyen elkésik az ember a megbeszélt találkozókról. Mivel nálunk folyamatos a rendelés, ezért ha reggel valaki elkésik, sajnos előfordulhat, hogy emiatt egész nap csúszás várható. Éppen ezért kérjük, hogy induljon el egy picit korábban, így elkerülve a felmerülő akadályok miatti késést, illetve a fogmosással eltöltendő időt. Nem túl hasznos, ha éppen időben ér a rendelőbe, de azért nem tud egyből beülni a kezelőszékbe, mert még gyorsan el kell mennie fogat mosni, vagy a mellékhelyiségre. Ezzel nemcsak nekünk biztosít elegendő időt az adott kezelésre, de a többi páciens is hálás lesz, amiért nem kell várakoznia. Természetesen ezen kívüli okok miatt is kialakulhat várakozási idő, mely főként abból adódik, hogy bizonyos kezelések esetében nem tudunk pontos intervallumot számolni (pl.:bölcsességfog eltávolítás), azonban ilyenkor előre értesítjük vagy sms vagy hívás formájában.

10+1. Ne mondja le aznapi időpontját
A korábban egyeztetett időpontról az azt megelőző munkanapon SMS értesítést küld rendszerünk. Az egyeztetett időpont 24 órán belüli lemondása sajnos csak készenléti díj (5.000 Ft) fizetése ellenében lehetséges. Ennek főbb oka, hogy a 24 órán belüli lemondás esetén megüresedő időpontot már nem tudjuk feltölteni, hiszen az emberek többsége nem tudja 1-2 órával előtte átvariálni a napirendjét, hogy fogorvoshoz menjen. Emiatt a kihagyott intervallumban tétlenül várakozik az orvos, akinek közben az asszisztens és a recepciós óradíját is fizetnie kell. Így egy ilyen kihagyott időpont alkalmával legalább 3-4 ember ül tétlenül, míg más páciens szívesen jött volna, ha korábban tudjuk értesíteni. Kérjük ennek figyelembevételével jelezze felénk esetleges időpont módosítását!

Ezen alapelvek figyelembevételével gördülékennyé és hatékonnyá teheti a fogorvosi látogatását.

Köszönjük az együttműködést előre is!

Fogorvosom.hu csapat